Kaffe

Kaffebønner, Etiopien - Direct Trade, Økologisk

SMAGSNOTER: Sød frugtig citrus med en lys smag samt noter af sprøde syrligheder.  

DYRKNINGSSTED: Limu-regionen i syd-Etiopien. 

BØNNETYPE: Arabica økologisk.

Priser (eks. moms)

250 g – 65 kr

500 g – 120 kr

1000 g – 225 kr

2000 g – 415 kr

KAFFE, DER GIVER TILBAGE

Ved at drikke vores kaffe efterlader du et positivt aftryk på verden.

Ved køb af kaffe fra udvalgte kaffekooper­ ativer arbejdes der hen imod en effektiv og bæredygtig måde at give tilbage på samt få øjeblikkelig indflydelse på det etiopiske samfund.

Det sker bl.a. ved at organisere og finansiere ungdomsudviklingsprojekter i de områder, hvor kaffen kommer fra, og således sikre en positiv udvikling blandt børn og unge. Hver kop kan således være med til at sikre skoleuniformer, kvalitetsuddannelse og jobskabende projekter i Etiopien. 

Kaffebønner, Burundi - Direct Trade

SMAGSNOTER: Mellemfyldig med flot balance. Behersket syrlighed og blød/sød frugtsmag.

DYRKNINGSSTED: “Speciality Coffee” kvalitet fra kooperativet CODEMU i Musema, Kayanza, i det nordlige Burundi. Området ligger i 1.400-1.800 meters højde.   

BØNNETYPE: Arabica. 

Priser (eks. moms)

250 g – 60 kr

500 g – 100 kr

1000 g – 180 kr

2000 g – 350 kr

BÆREDYGTIG OG MILJØVENLIG PRODUKTION

I samarbejde med udviklingsorganisa­ tionen Food For The Hungry i Burundi startede kaffekooperativet CODEMU i 2007, der skulle tilgodese nogle af de mange smådyrkere af kaffe i Musema i Kayanza­provinsen.
De mange sæsonarbejdere er enten handicappede, enker, forældreløse eller fra minoritetsgruppen Batwa. Formålet er at forbedre levevilkårene bl.a. ved at organisere kooperativets minivaske­ station og understøtte med uddannelse af personalet på vaskestationen samt dem der betjener afskalningsmaskinen og videreforarbejder kaffen.

Kaffekooperativet CODEMU hjælper kaffedyrkerne med at forøge deres udbytte. Indsatsen er med til at gøre en forskel ved at øge kaffedyrkernes indkomst samt forbedre fødevaresikring i dette landområde.

 

BEDRE PRIS TIL KAFFEDYRKERNE

Målet om at der skal produceres ”Speciality Coffee”, som kan indbringe en bedre pris er allerede nået. Tid­ ligere blev kaffedyrkerne betalt med tilgodebeviser, der kan indløses 4­6 måneder efter høst, når kaffen er solgt på verdensmarkedet. Nu betales der en listepris ved aflevering af kaffen på vaskestationen. Det har betydet, at mange i området gerne vil sælge deres kaffe til kooperativets kaffevaskeri. På den måde bliver man i stand til at tiltrække den bedste kaffe.

Kaffebønner, Nicaragua - Direct Trade, Økologisk

SMAGSNOTER: Kaffen er fyldig og intens med noter af cremet mørk chokolade og pekannødder.  

DYRKNINGSSTED: Madriz i Nicaragua. 

BØNNETYPE: Arabica økologisk (Caturra, Pacamara, Maragohype).

Priser (eks. moms)

250 g – 60 kr

500 g – 100 kr

1000 g – 180 kr

2000 g – 350 kr

BÆREDYGTIG OG MILJØVENLIG PRODUKTION

Kaffen Nicaragua stam­mer fra kaffekooperativet Corcasan, som ligger i højden 1.150– 1.500 m.o.h. i den nordlige del af Nicaragua. Kooperativet består af 248 familiedrevne kaffe­farme, som producerer økologisk kaffe. Corcasan har et stort fokus på at uddanne sine medlemmer. Det indebærer fx:

  • At opsamle regnvand og genbruge det i produk­ tionen af kaffe.
  • At udvikle diversiteten på kaffemarken for at passe på den lokale flora og fauna.
  • At arbejde med kvinde­lige gårdejere og ansætte flere kvinder for at styrke ligheden mellem kønnene.

 

Det er igennem disse og flere tiltag, at koope­rativet Corcasan kan levere kaffe, som ikke bare smager fantastisk, men også sætter et positivt aftryk på lokalsamfundet og naturen i San Juan Del Rio Coro.

Kaffebønner, Peru - Direct Trade, Økologisk (Out of Stock)

SMAGSNOTER: Balanceret single origin espresso der har en fyldig smag med nuancer af nødder. 

DYRKNINGSSTED: Regionen Junin, området omkring Pichanaqui i Peru.

BØNNETYPE: Arabica økologisk.

Priser (eks. moms)

250 g – 70 kr

500 g – 130 kr

1000 g – 240 kr

2000 g – 430 kr

BÆREDYGTIG OG MILJØVENLIG PRODUKTION

Kaffen stammer fra kaffekooperativet Aprocanorsi som består af 159 mindre kaffedyrkere. Denne højlandskaffe er dyrket i det centrale Peru, i Andelsbjergene med stillehavet mod vest og Amazonas mod øst. 

Der understøttes med bedre kompetenceuddannelser, hvilket er med til at forbedre kvalitet, bæredygtigheden i driften og de sociale vilkår i kooperativet. Desuden støttes kooperativet i yderligere salg til andre vestlige kafferisterier.

Send forespørgsel