Det starter med en kop kaffe...

 

En god kop kaffe kan noget. Brygget med omhu kærlighed, serveret på rette tid og sted kan den gøre underværker. Det ved vi alle.

Hos Kaffe Karma kan den mere end det. Den kan bringe mennesker sammen, udvikle livsmestring og bringe mennesker i social udsathed ind i arbejdsfællesskabet. I Kaffe Karma er vi frivillige kaffeentusiaster, hjemløse og psykisk sårbare som er gået sammen om at servere en god kop kaffe.

Vores koncept er simpelt: Baristakaffe sælges fra baristacykler. Bag cyklerne er et team af frivillige og ansatte som samarbejder om at skænke kaffen. Vores ansatte ved cyklerne gennemgår en barista-medhjælper uddannelse. Derudover har vi en webshop, hvor vi sælger kaffeløsninger og bæredygtige kvalitetsprodukter til firmaer og private. Produkterne afsendes eller leveres med budcykler fra et lokalt pakkeri, hvor vi ansætter mennesker i social udsathed som pakkemedarbejdere og cykelbude.

Som ansat hos Kaffe Karma kan man altså både være ansat som baristamedhjælper ved kaffecyklerne eller som pakkemedarbejder ifm. pakning af produkter og kaffeløsninger.Baristacyklerne finder du rundt omkring i byen. De kan også bookes til events eller firmaarrangementer.

I Kaffe Karma bygger vi bro til det rummelige arbejdsmarked. Vi ved, at mennesker rejser sig, når de får lov til at være noget for nogen. De fleste kender følelsen af at bidrage med noget, som andre efterspørger. At levere et godt stykke arbejde, et kvalitetsprodukt og få anerkendelse for det.

“I Kaffe Karma kan mennesker i social udsathed tage det første skridt, der giver troen på egne evner og skaber en vej ud på arbejdsmarkedet.”

Vi bygger nemlig også bro til det, der kommer bagefter. Gennem arbejdsafklaring ved baristacyklerne og gennem vores virksomhedsnetværk, hjælper vi vores ansatte videre til et småjob eller anden beskæftigelse.

Frivillige støtter op og yder psykosocial støtte under arbejdet ved baristacyklerne og i pakkeriet. Alle frivillige gennemgår en baristamedhjælper uddannelse og får oplæring i psykosocial støtte.

Kaffe Karma er en registreret socialøkonomisk virksomhed. Det betyder at overskud i virksomheden geninvesteres – så flere mennesker i social udsathed får mulighed for meningsfuld beskæftigelse. Kaffe Karma støttes af den A.P. Møllerske støttefond hvor VIVE, det nationale forsknings- og analysecenter for velfærd, er evaluator.

Kaffe Karma vil gerne give flere mennesker i social udsathed mulighed for at udvikle livsmestring og meningsfuld beskæftigelse. Derfor er planen at vi skal etableres i flere byer. Foreløbig kan du finde Kaffe Karmas baristacykler i København, Køge og Roskilde hvor du kan komme forbi og få en god kop kaffe. På rette tid og sted gør den underværker. Det gør den også for mennesker i social udsathed, der tager det første skridt ind i arbejdsfællesskabet.